Regio informatie
departement Nièvre

(Bourgogne-Franche-Comté)
Ouroux en Morvan


Ouroux en Morvan ligt in het hart van de Bourgogne op 600 meter hoogte. Het dorpje telt 650 inwoners en heeft alle noodzakelijke voorzieningen zoals een Boulangerie, een kleine maar goed gesorteerde supermarkt, een postkantoor met pinautomaat , een Pharmacie, een VVV en uiteraard een echte Franse Brasserie waar je ook heerlijk kunt eten of op het terras kan zitten.
Het is een vriendelijk en levendig echt puur Frans dorp midden in de prachtige bosrijke natuur van de Morvan.

Het dorp is gelegen tussen twee prachtige meren, het Lac de Panneciere en Lac des Settons.


De Morvan is een natuurgebied in de Bourgogne. De Bourgogne is in ieder jaargetijde aantrekkelijk door een zacht landklimaat. Er is erg veel ongerept natuurschoon, het gebied is heuvelachtig met veel bossen en weiden, gescheiden door mooie kronkelige weggetjes. Het is een ideale plek voor rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars, mountainbikers, wielrenners, ruiters en vissers.

De Tour du Morvan en Grande Traverse du Morvan komen door Ouroux. In het dorp Ouroux is een fraai vismeer waar erg veel voor de visliefhebber te halen valt.
Ouroux ligt niet ver van prachtige steden als Autun, Dijon, Beaune en Avallon.
Ambiance Morvan
Jacqueline & Paul Metsch
Le Bourg
58230 Ouroux en Morvan
Frankrijk

tel
web   
(00.33) 03.86.78.22.21
www.ambiance-morvan.com
Tekst en foto´s: © 2015-2018 P. Metsch.
De tekst en/of de foto´s mogen niet worden gebruikt of opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.


Powered by Travel-n-Traffic
Beginpagina|Regio informatie|Onroerend goed|Adverteren
X