Regio informatie
departement Puy-de-Dôme

(Auvergne-Rhône-Alpes)
DE OMGEVINGDe Auvergne staat op de 6e plaats in de top 10 van Lonely Planet (´s werelds grootste uitgever van vakantie -en reisgidsen) van de mooiste en meest bezoekwaarde regio´s in de wereld. Zowel het vulkanengebied rond de Puy-de Dome worden genoemd alswel het natuurpark Livradois-Forez alwaar ons vakantiepark zich in het centrum bevindt!

Het vakantiepark bevindt zich dus in de mooie regio De Auvergne, op de grens van de departementen Puy-de Dome en Haute-Loire. Dit gedeelte herbergt twee grote natuurparken, het ´Parc des Volcans´ en het ´Livradois-Forez´. L´Etoile Dore ligt in een dal op een plateau van dit laatste natuurpark in het zuiden van de Auvergne.

Omdat het vakantiepark op een plateau van 700 meter ligt, kun je vanaf het park overal genieten van prachtige vergezichten van soms wel 40 km.
De omgeving kenmerkt zich door heuvels en bergen tot 1100m, weiden, bossen, rivieren, beekjes, mooie dorpen en interessante stadjes. Fijn is ook dat je hier geen massatoerisme aantreft.

Het gebied is nog vrij onontdekt en herbergt veel parels en natuurschatten. Alle bezienswaardigheden en activiteiten zijn binnen 30-45 minuten te bereiken: onbeperkte wandel -en fietsmogelijkheden, watervallen, vulkanen, meren en rivieren, kastelen, klimbosparken, kanoën en raften, groeve met amathysten, werkende papiermolen etc. Dus ook voor de kids is er verrassend veel te ontdekken en te beleven. Je kunt hier alle gewenste sporten en/of activiteiten bedrijven of gewoon van rust en stilte en natuur genieten. Weg van alle dagelijkse drukte...L´Etoile Dore Domaine & Village de Vacances
Evert Malestein
Maples
63220 Dore l´Eglise
Frankrijk

tel
mob
web   
(00.33) 04.73.95.11.89
06-53490100 (NL)
www.letoiledore.com
Tekst en foto´s: © 2015-2018 Evert Malestein.
De tekst en/of de foto´s mogen niet worden gebruikt of opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.


Powered by Travel-n-Traffic
Beginpagina|Regio informatie|Onroerend goed|Adverteren
X